![Püré aszalt paradicsomból]()
Püré aszalt paradicsomból
Ez most egy hozzávaló receptje lesz. Egy hozzávalójé, amely nélkül szerintem nem is lennénk meg. Isteni finom, bár magában nem esszük, nagyon sok tésztás recepthez fel lehet használni. Természetesen boltban készen is lehet venni, de abban sosem lehet tudni, hogy pontosan mi van, nomeg a házi mindig jobb, ugyebár?
Szükségünk lesz egy kis aszalt paradicsomra, olívaolajra, tetszés szerinti fűszerekre, sóra-borsra – és kész is.
Íme a recept:
Hozzávalók
- aszalt paradicsom
- olívaolaj
- fűszerek (bazsalikom/oregánó/kakukkfű, só, bors)
- fokhagyma (én ezzel csak csínján bánok, nem szeretek tüzet okádni, tehát max. 1 gerezd kb 10 db aszalt paradicsomhoz)
|
Elkészítés
- Az aszalt paradicsomokat tegyük egy lábasba, majd öltsünk forrásban lévő vizet rá. Hagyjuk állni néhány percig, majd szűrjük le.
- Tegyük az összes hozzávalót a konyhai robotgépbe, majd pürésítsük. Voilà!
- Hűtőben 2 hétig is eláll, de ha tovább szeretnénk tárolni, mélyhűtőben is tehetjük. Tipp: a jégkockatartó tökéletes megoldás a kiporciózásra! Amint megfagytak a kockák, zacskóba átrakhatjuk és igény szerint felhasználhatjuk:)
|
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: