Gourmet|baby

Isteni tekercsek

Az alábbiakat egy olasz blogon találtam, az eredmény: ISTENI. Háromféle verzió is van: spenótos-rikottás (olasz túró), paradicsomos-mozzarellás és pancettás-kakukkvüves (a pancetta leheletvékonyra szeletelt füstölt, húsos szalonna). Ez utóbbi nálunk a favorit, bár mindegyik hamar elfogy! Kicsiknek kb egy éves kortól ajánlanám, bár amint tudnak harapni és rágni, érdemes kipróbálni! Az első szülinapi babazsúrra is kitűnő, mert nem csak könnyű és gyors elkészíteni, a hozzávalók egészségesek és ízlés szerint variálhatók!

Pancettás tekercs előtte

Pancettás tekercs előtte


Spenótos tekercs előtte

Spenótos tekercs előtte

 

Elkészült spenótos tekercs

Az elkészült spenótos tekercs

 

Elkészült pancettás tekercs

Elkészült pancettás tekercs

Hozzávalók

  • leveles tészta (1 csomag tészta 1 adag elkészítéséhez)
  • a paradicsomos töltelékhez: néhány kanál paradicsompüré, egy csomag mozzarella
  • a spenótos töltelékhez: 3 kanál ricotta, parmezán sajt, kb 3 maréknyi friss spenót
  • a pancettáshoz pedig: kb fél csomag pancetta (én előreszeleteltet vásárolok, a fél csomag kb 5 dkg), friss kakukkfű

A sütőt 210 C-ra melegítsd elő.

Elkészítés

  1. Nyújtsuk ki a leveles tésztát kb 3 mm vastagra (természetesen ha olyat veszünk ami már ki van nyújtva, akkor erre nem lesz szükség)
  2. Töltsük meg a töltelékkel: ha a paradicsomosat készítjük, akkor néhány kanál paradicsompürét egyenletesen  kenjünk el a tésztán, majd szórjuk meg kis mozzarelladarabokkal. A spenótos a következőféleképpen készül: a megmosott friss spenótot a rikottával és néhány kanál reszelt parmezánnal pürésítsük és azt kenjük a kinyújtott leveles tésztára. Ha pancettásat szeretnénk: fektessük a pancetta szeleteket a tésztára, majd szórjuk meg apróra vágott vagy tépett kakukkfűlevéllel (a szárat csak akkor használjuk, ha nem fás még)
  3. Előmelegített sütőben kb 15 percet süssük. Ilyenkor érdemes tesztelni, ha az alja még nincs teljesen átsülve, adjunk hozzá még 2 percet.

A rikottát lehet túróval helyettesíteni. Nem lesz annyira krémes állagú, de egy kiskanál tejfölt esetleg még hozzá lehet adni.

A pancettát pedig füstölt húsos szalonnával nyugodtan helyettesíthetjük.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!