Gourmet|baby

NN, azaz noodle Napolitana!

A Napolitana szósz tulajdonképpen egy paradicsomos szósz, egy kis krémsajjtal (avagy mascarponéval) megbolondítva. Könnyű elkészíteni, és mondanom sem kell, hogy hosszú időkön át ez volt (és még most is az) gourmet úrfi kedvence. Természetesen lehet spagetti tésztával is készíteni, én azonban kínai tojásos tésztával (noodle) szoktam (főzési idő 3 perc!). Kicsiknek még akár cérnametélttel is lehet. Általában egy nagy adaggal szoktam csinálni, majd kiporciózom és mehet a mélyhűtőbe.

Noodle Napolitana

Hozzávalók

  • egy kevés repce- vagy sütéshez való olivaolaj (a nagyon zöld, szűz olivaolajat csak salátákhoz használjuk, mivel nem nagyon bírja a forróságot) 
  • 2 db kb 1 cm-es darabokra felvágott sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 0,5 literes passata (paradicsomszósz) vagy ha nyár van, fél kg paradicsom (feldarabolva, héj nélkül, ha lehet, magtalanítva)
  • néhány levél friss bazsalikom összetépve
  • 1 kiskanál cukor
  • kevés só, bors a fűszerezéshez
  • az elmaradhatatlan kakukkfű
  • 2-3 evőkanál (ízlés kérdése) krémsajt vagy mascarpone

Elkészítés módja

  1. A hagymát pirítsuk meg egy kevés olajon amíg üveges nem lesz (kb 5 perc), majd adjuk hozzá a kicsire feldarabolt sárgarépát. Pirítsuk kb még 5 percig.
  2. Öntsük rá a paradicsomszószt vagy a feldarabolt paradicsomot és adjunk hozzá néhány evőkanál hideg vizet. Én kb 25-30 ml-t szoktam.
  3. Fűszerezzük: egy kiskanál cukor (hogy kihozza a paradicsom ízét), néhány levél friss bazsalikom összetépve, kevés só, bors és egy kis kakukkfű. Természetesen ezen lehet változtatni, főleg ha egy éven aluli babáról van szó (a túlzott sófogyasztás nem ajánlott!)
  4. Hagyjuk hogy átforrjon, majd tekerjük le a tűzhelyet a legalacsonyabb hőfokra és hagyjuk főni kb 30 percet, félfedő alatt. Ez idő alatt be kell hogy sűrűsödjön egy kicsit.
  5. Botmixerrel turmixoljuk le, majd keverjük bele a krémsajtot vagy mascarponét.

Tipp a paradicsomhámozáshoz: a paradicsomot forrázzuk le, így könnyen lejön a héja!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!