Ki nem szereti a finom palacsintát, főleg ha meg van spékelve egy kis különlegességgel? Ezzel a finomsággal kedveskedhetünk gyereknek-felnőttnek egyaránt, főleg egy reggelit tud különlegessé tenni (gourmet baba nagyon szereti)! Így, hogy most volt Húshagyókedd, épphogy célszerű is, vannak nemzetek, ahol ‘palacsintanap’-nak hívják a keddi napot.
Sok palacsintatésztát kipróbáltam már, de ez az ami mindig működik és a legjobban bevált: nem túl sűrű, nem túl híg. Pihentetni nem szoktam, mindig egyből kell csinálni! Amint a receptből is látszik, nem adtam hozzá cukrot – természetesen édesszájú felnőttek adhatnak hozzá pluszban egy kis mézet vagy juharszirupot (hmm), de a gyümölcstől különben is édes íze lesz. Nálunk a banános vagy almás jött be a legjobban, bár sok más gyümölccsel is ki lehet próbálni (cseresznyével például). Továbbá ajánlok a tetejére egy hintésnyi fahéjat – amitől tökéletes az összhang.
Ha egy évnél kisebb babával szeretnéd megkóstoltatni, csak és kizárólag teljesen átsült tojássárgájával csináld (a fehérje 12 hónap alatt nem ajánlott). Mivel a tojás allergen lehet, ha először adsz tojást babádnak, csak egy nagyon pici mennyiségben tedd (éppenhogy egy kicsit a kanálon vagy villán, telefonnal a másik kézben) és várd az esetleges reakciót.
A mézről: 12 hónapnál kisebb babának ne adj még egyáltalán, ez is reakciót okozhat.
Hozzávalók
|
Elkészítés módja
|